toverland den ouden

Uitbreiding Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is anderhalf keer zo groot geworden.

Concrete
;

Attractiepark Toverland is anderhalf keer zo groot geworden. Op 7 juli 2018 zijn de nieuwe themagebieden ‘Port Laguna’ en Avalon geopend. Den Ouden Groep droeg bij aan deze uitbreiding (fase 5) door verschillende landschappelijke gebieden te ontwerpen en te realiseren van het zeven hectare groot pretpark.

toverland den ouden

Over het project

Opdrachtgever: Attractiepark Toverland
Uitvoeringsperiode: Voorjaar 2018

Voor dit project hebben wij vanuit een onderliggend schetsontwerp en bijbehorend beeld kwaliteitsplan een uitvoeringsontwerp gemaakt. De realisatie van het project is vanaf dag één als het spelen van een Champions League finale met de duur van zes maanden. Begin januari 2018 verstrekte Toverland de opdracht om als bouwpartner het ontwerp en de realisatie uit te voeren. Ontwerpen en bouwen is nagenoeg gelijktijdig uitgevoerd, waarbij in het werk nog veel aanpassingen door Toverland zijn doorgevoerd.

De inrichting bestond o.a. uit grondwerk, aanleg ondergrondse infra, aanleg vijverpartijen in folie en beton voorzien van helofytenfilters, bouwen van stapelmuren en bruggen, aanleg van betonverhardingen in printbeton. Een bijkomend aspect in dit project is dat niets recht mocht zijn, hetgeen voor onze infraspecialisten een echte omschakeling was.

Al met al een zeer betoverend en dynamisch traject om trots op te zijn!

Klik hier voor het artikel "Aannemers zetten in Toverland de realiteit naar hun hand" in de Cobouw
Klik hier voor meer informatie op de website van Toverland

Advies nodig? Neem contact op met Bart Couwenberg: b.couwenberg@denoudengroep.com